Resum lector de meitat d’any…

Resum lector de meitat d’any…

Sóc una envejosa, no em fa vergonya reconèixer-ho… Així que quan vaig veure el nou vídeo de @trotalibros amb el seu Mid Year Freak Out Booktag em vaig dir a mi mateixa: el faràs encara que ningú t’hagi nominat; ho saps. I aquí estem, fent balanç d’un mig any lector que, en comparació amb l’anterior, està sent molt fluix. Si em segueixes a Instagram segur que ja saps el perquè. Entre una cosa i una altra, el temps ha passat molt més ràpid del que m’agrada reconèixer i ja sé que no compliré cap dels objectius que m’havia fixat a principis d’any. Tampoc m’importa massa, si t’he de ser sincera, ja que estic prioritzant cuidar-me a mi mateixa i gaudir, deixant de banda obligacions autoimposades. I, de moment, m’està funcionant molt bé, perquè a poc a poc vaig retrobant el plaer en algunes activitats que, fins fa ben poc, no em venien gens de gust. Però no et dono més la llauna. Et deixo amb les preguntes, que he adaptat una miqueta segons els meus hàbits i gustos:

Quants llibres has llegit en el que portem d’any?

Fins ara mateix he llegit 16 llibres i, tenint en compte el súper bloqueig lector que vaig tenir entre febrer i maig, crec que puc donar-me per satisfeta amb la xifra.

Quin és el millor llibre que has llegit en el que va d’any?

Tenint en compte com he llegit de poc, la majoria han estat grans encerts. Però si he de quedar-me amb un de sol, diria El nedador, de Zsuzsa Bánk, per la tendresa de la història i dels personatges protagonistes. Si no el coneixes, pots llegir la ressenya que vaig fer sobre el llibre en l’enllaç que et deixo:

¿Novetat de la primera meitat d’any que no hagis llegit encara, però de la que et mors de ganes?

El tinc a la meva tauleta de nit ben a la vista perquè no se m’oblidi i espero començar-lo aviat: Diaris d’enlloc, de Sanmao.

¿Novetat de la segona meitat de l’any que esperes amb més ganes?

Sóc la persona més empanada del món i no he aconseguit esbrinar cap llançament per als propers mesos que em cridi moltíssim l’atenció… Em deixeu algunes als comentaris per començar a fer-me dentetes?

Quina ha estat la teva major decepció fins ara?

Sense cap dubte, La part fosca, de Gillian Flynn. És una de les autores preferides de la meva parella i me l’havia venut tant i tan bé que, quan per fi em vaig animar a llegir-la, va ser d’allò més decebedor. No vaig trobar en els seus personatges aquesta força que desprenen en les adaptacions que he vist de moment i la història no em va semblar tan original ni ben lligada com la de les seves altres novel·les.

¿I la teva major sorpresa?

No és per fer-me la interessant, ho prometo: L’epopeia de Gilgamesh. Aquest llibre era a la meva llista de Clàssics de llegir abans de morir i era el típic que sempre passava de llarg, totalment convençuda que mai anava a llegir-lo el llegiria… Però a principis d’any em vaig apuntar a un curs en línia sobre les Grans obres de la literatura universal de la Universitat Harvard al qual podies assistir com a oient i de manera gratuïta a través de la plataforma Edx (si no la coneixes, te la recomano, tenen un munt de cursos genials totalment gratuïts). Doncs un dels llibres que es comentaven en el curs i que “havies de” llegir era L’epopeia de Gilgamesh i després de trobar una edició súper barata a Kindle vaig llançar-me a la piscina amb ell. Doncs no sé si va ser per com de bé ho explicaven al curs i tot el que vaig aprendre amb ell, però vaig gaudir un munt de la lectura i em va sorprendre com d’elaborada i poc primitiva és la seva escriptura, tenint en compte que és un dels textos escrits més antics de la història de la humanitat…

¿Nou autor o descobriment recent favorit?

No sé si és legal, ja que l’acabo de descobrir aquest mes, però estic enamorada de la manera d’escriure de Jeanette Winterson. Fa uns dies vaig acabar de llegir La passió i m’ha fascinat. Tinc moltíssimes ganes de seguir llegint més d’ella.

Quina ha estat la teva major amor a en la ficció?

Realment no és ficció, però aquí podria dir Michela Sonego. Em va enamorar amb el seu relat a Maloca, maloca, la seva manera de veure i viure en una societat tan diferent a la seva com és la d’una tribu de l’Amazones, amb tanta humilitat, voluntat d’aprendre i zero paternalismes…

¿Nou personatge favorit?

Jane Eyre. El trobo un personatge femení perfecte.

Un llibre que t’hagi fet plorar?

Aquí he de tornar a El nedador, de Zsuzsa Bánk. És una història preciosa, però terriblement trista.

Un llibre que t’hagi fet feliç?

Mamma mia, d’Agustina Guerrero. En realitat és novel·la gràfica, però em va ajudar a posar-li humor al meu embaràs, que va començar força fotut, i vaig riure moltíssim amb la seva ironia.

¿Millor adaptació preferida en el que va d’any?

Crec que no és d’aquest any, però em permetreu la relliscada… Ferides obertes, de Gillian Flynn. Una de les grans culpables en els meus altes expectatives amb aquesta autora.

Quin és el teu post preferit dels que has escrit aquest any?

No hi ha gaire per triar, la veritat … Però crec que del qual em sento més orgullosa és del meu últim post: la ressenya de Fugir era el més bell que teníem. Un altre dels llibres que més m’ha agradat i més m’ha emocionat aquest any. Em va encantar escriure la ressenya, perquè el llibre em va tocar molt endins en alguns moments…

El llibre més bonic que t’han regalat?

L’edició commemorativa pel 50 aniversari de Cent anys de solitud, de Gabriel García Márquez, il·lustrat per Luisa Rivera … És, senzillament, meravellós. Gràcies, mama, pel súper regal!

¿Llibres que vols llegir sí o sí abans que acabi 2019?

Com he dit al principi de l’article, he deixat de posar-me metes per evitar-me frustracions, principalment pel que fa a la lectura (en altres àmbits no queda més remei …), però sí que hi ha un parell de llibres que m’encantaria llegir abans que acabi el any:

  • Cuando por el monte oscuro, de Víctor García Bustos.
  • Incerta Glòria, de Joan Sales
  • Cómo acabar con la escritura de las mujeres, de Joanna Russ.

Els tinc pendents a la meva prestatgeria des de fa massa i tinc moltes ganes de llegir-los, encara que sempre els acabi posposant.

¿El millor del que va d’any?

A nivell literari no puc deixar de recomanar-te que, si no ho has fet ja, tápuntis al Club de lectura Macondo perquè és el millor del món. De moment només he pogut participar d’una de les seves lectures conjuntes, però a la d’agost no fallo. Si no el coneixes, cosa que dubto, pots trobar tota la informació al seu compte d’Instagram.

¿Propòsits per al que queda d’any?

Pocs, la veritat. Intentar no abandonar el bloc. Posar-me al dia, encara que sigui només una miqueta, amb les meves lectures pendents. Cuidar-me molt i ser molt feliç. I intentar contagiar la personeta que ha de venir de tota la felicitat i, és clar, l’amor per la lectura.

I fins aquí, espero no haver-te avorrit massa. Al final m’ha quedat un post molt més llarg del que havia planejat. Si em llegeixes i t’animes a participar explica-m’ho en els comentaris perquè m’encantarà llegir-te 😊

Fins aviat!2 thoughts on “Resum lector de meitat d’any…”

  • Crec que deuria rellegir Mamma mia, al seu dia no em va fer ni fu ni fa, però era perqué no estava embarassada, no sé si ara em sentiria identificada… M’ha agradat açò del mig any lector!

    • Igual va ser pel moment personal en què em trobava jo, però em va semblar molt divertit, ple de tòpics, s’ha de reconèixer, però molt divertit. Sí! Ho vaig trobar una idea genial i per això me la vaig copiar XD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.